Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتشار برخی اخبار درباره جذب برخی اساتید با گرایش‌های خاص سیاسی به عنوان عضو هیات علمی در برخی دانشگاه‌ها این نگرانی را ایجاد می‌کند که شان دانشگاه و آینده علمی کشور دچار خدشه شود.

به گزارش مشرق، هرچقدر که به پایان عمر دولت نزدیک‌تر می‌شویم انتشار برخی اخبار درباره جذب برخی اساتید با گرایش‌های خاص سیاسی به عنوان عضو هیات علمی در برخی دانشگاه‌ها این نگرانی را ایجاد می‌کند که در صورت صحت این اخبار، شان دانشگاه و آینده علمی کشور دچار خدشه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس اخیر گفته می‌شود که جذب‌های گسترده اعضای هیأت‌های علمی به هدف تغییر ترکیب سیاسی دانشگاه‌ها، طی سال آخر دولت در جریان است و بر همین اساس تنها در یک مورد، شنیده شده در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و در گروه جامعه‌شناسی، طی یک سال، ناگهان به گروه جامعه‌شناسی با ۱۷ عضو، ۱۰ عضو اضافه می‌شود!

بیشتر بخوانید: دعوای بهاییان و دانشگاه کلمبیا بر سر اموال غارت‌شده از ایران

اهمیت ملی این موضوع از آن بابت است که در گرماگرم مسائل عمده‌ای که عمیقاً و سریعاً، نیاز به رسیدگی علوم اجتماعی دارند، و در حالی که این مسائل، علوم اجتماعی دنیا را به تکاپو برای تولید راه حل افکنده؛ یا در میانه غوغای درگیری جامعه ایران با مسأله چندبعدی تحریم‌ها، از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، صداهای غریبی به گوش می‌رسد که موجب می‌گردد، این‌جا و آن‌جا، مدام و پر ابهام، از ما بپرسند: «در دانشکده علوم اجتماعی چه خبر است؟»

بیشتر بخوانید:

در ناآرامی‌های دی‌ماه ۱۳۹۶ که از دیدگاه رئیس‌جمهور روحانی، آمریکاییان را برای اعمال فشار بر ملت جری کرد، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران یک پای ماجرا بوده است؛ همچنین، از وجهی دیگر، در آشوب‌های رمضان ۱۳۹۸ علیه حکم قرآنی حجاب نیز این دانشکده یک پای مسائل بوده است. ولی دقیقاً «در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران چه می‌گذرد؟» که منجر به چنین اتفاقاتی شده است.

یکی از اساتید دانشگاه در پاسخ به این سؤال می‌گوید که: «دانشکده علوم اجتماعی، خوب اداره نمی‌شود»؛ وی معتقد است که: «دانشکده علوم اجتماعی، مبدل به آخرین محفل روشنفکران اصلاح‌طلبی شده است که ”هنوز“ به آمریکا یا انگلستان یا فرانسه پناهنده نشده‌اند»، و بالاخره، عمیق‌ترین پاسخ این است که: «دانشکده علوم اجتماعی، اسیر دگم‌های بسیار کهنه روشنفکری است، و نمی‌خواهد وقوع تحولات اجتماعی و چرخش‌های فکری عظیم در ایران و جهان را به رسمیت بشناسد».

برخی از اساتید می‌گویند در پاسخ به سؤالاتی که مدام و در سطح نخبگان ملی از ما به عنوان عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی پرسیده می‌شود که آن‌جا چه خبر است؟ به سه سطح می‌توان پاسخ گفت.

ولی اصلاً چرا باید به این سؤال پاسخ گفت؟ آیا مسائل دانشکده علوم اجتماعی، مسائل داخلی و حرفه‌ای هستند که باید در درون این دانشکده یا در درون دانشگاه یا در درون وزارت علوم حل شوند؟ بله، بی‌گمان، این‌ها مسائلی هستند که باید در درون حیطه‌های حرفه‌ای حل و فصل شوند؛ ولی موضوع، وقتی حل نمی‌شود و به بیرون از حیطه حرفه‌ای سر ریز می‌کند، آن وقت در بیرون دانشگاه و در سطوح مختلف سیاسی کشور، این پرسش مقابل ما گذاشته می‌شود که آنجا چه خبر است؟

این استاد دانشگاه می‌گوید: نه تنها مسائل این دانشکده در درون سازمان و به شیوه حرفه‌ای حل نمی‌شوند، بلکه منجر به آسیب‌های ملی می‌گردند، طوری که رئیس جمهور کشور، ریشه بحران عظیم اقتصادی سال ۱۳۹۷ را در دی‌ماه ۱۳۹۶ اعلام می‌کند و نهایتاً معلوم می‌شود که یک پای ثابت و مهم این آشوب‌های بی‌هدف و مبهم، در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بوده است. پس، می‌شود به مخاطب عمومی هم حق داد که بپرسد: «در دانشکده علوم اجتماعی چه خبر است؟»

* سطح اول کنکاش: دانشکده علوم اجتماعی، خوب اداره نمی‌شود

تا آنجا که به پرسش‌های بیرون از دانشکده مربوط است، هیچ چیز به اندازه وضع فرهنگی دانشکده علوم اجتماعی نگران کننده نیست. یکی از مشاوران دانشگاه تهران که در دانشکده‌های مختلف دروس و خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌کند، گواهی می‌دهد که وضع فرهنگی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از سایر دانشکده‌های این دانشگاه بدخیم‌تر است! طوری که مخل پیشبرد صحیح امور درسی شده است و باید برای آن فکری کرد و او به همراهی زعمای این دانشکده امیدی ندارد. مشاور دلسوز نگران است؛ طیف متنوعی از مسائل، کار را به موارد متعدد بستری در بیمارستان روان‌پزشکی تا اقدام به خودکشی رسانده است، و از این بابت باید به انتخاب وزرای متوالی علوم کابینه یازده و دوازده که هر دو از این دانشکده برگزیده شده‌اند، تبریک گفت!

از این گذشته، برای سالیان متمادی، ریاست دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بر عهده استادان و دانشیاران عالی‌رتبه و عموماً میانه‌رویی بوده است که فی‌الجمله این دانشکده را به پیش رانده‌اند، ولی طی سال‌های اخیر، این سمت، به استادیاری با گرایش‌های سیاسی تند میل کرده که به وحدت و انسجام دانشکده آسیب بسیار رسانده است.

نتایج ارزیابی مرکز ارزیابی کیفیت دانشگاه نیز وضع اداره دانشکده را در سطح بسیار نامناسب و رو به نزول سنجش می‌کند. به تبع این وضع و حال در رأس دانشکده، نارسایی‌های مهمی در سطح مدیریت‌های ذیل نیز به چشم می‌خورد که در مجموع، کمک می‌کند تا این دانشکده، به جای آنکه نقشی محوری در تعیین مسیر جامعه داشته باشد، خود، تحت تأثیر نیروهای سیاسی خارج از دانشکده قرار گیرد.

تدبیر حکم می‌کند که مدیریت واحدهای دانشگاهی بر عهده چهره‌هایی با وجاهت سنگین علمی، و صاحب تجربیات بسیار باشد؛ و در مورد دانشکده علوم اجتماعی، علاوه بر این خصال، در بهترین حالت باید مدیریت بر عهده یک چهره مرجع و مورد اعتماد اجتماعی سپرده شود. این سه خصلت، باید در گزینش مدیریت یک واحد آموزشی عالی‌رتبه و معیار همچون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران لحاظ شود، که فی‌الحال نشده است.

*  سطح دوم کنکاش: دانشکده علوم اجتماعی، مبدل به آخرین سنگر روشنفکران اصلاح‌طلب شده است

در آستانه بزرگراهی که به نام تابناک جلال آل احمد نام‌آور شده است، هنوز هم «غرب‌زدگی» در سطوح مبتذلی موج می‌زند؛ از سبیل درشت و گیسوان آشفته و «روسری سرخ» گرفته تا لهجه‌های خارجی. فضای دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، ناامن است و مشخصاً و با نسخه‌برداری‌های خامی، به «چپ» گرایش دارد.

روشنفکران چپ که هسته‌های اصلی اصلاح‌طلبی را در سال ۱۳۷۶ ساختند، همواره عقیده به اصالت «تضاد» و به نقل خودشان، «جنبشی کردن فضا» داشته‌اند. به لحاظ نظری، آن‌ها، روند تکاملی جامعه را همواره به مثابه آتشی در نظر گرفته‌اند که در جریان برخورد رادیکال و خشونت‌بار نیروها، موجب تکامل تاریخی بشود. این دست روشنفکران، مدام، به «جنبشی کردن» فضای اجتماعی اصرار ورزیده‌اند تا بر اساس دگم‌های مارکسی، جامعه خود به خود به پیش رانده شود. حاصل این طرز فکر که هنوز هم جامعه ما، عوارض آن را تحمل می‌کند، با یک وضعیت اجتماعی عصبی و پر تنش مواجهیم که در آن، قدرشناسی و قاعده و نظم، قربانی و حتی تمسخر می‌شود.

بازتاب این نگرش در یک نهاد علمی که وابستگی بیشتری به ارزش‌های قدرشناسی و قاعده و نظم دارد، بسیار ویرانگرتر است. اگر دانشجویی بر سر استاد عالی‌رتبه دانشگاه فریاد اهانت سر دهد، و فردای آن روز از جانب معاونت دانشجویی وقت دانشکده که امروز سمت ریاست دانشکده را بر عهده دارد، مورد تکریم قرار گیرد، قدرشناسی و قاعده و نظم است که از کف می‌رود.

* سطح سوم کنکاش: دانشکده علوم اجتماعی، اسیر دگم‌های روشنفکری است

زمانی، رهبر معظم انقلاب، دانشجویان را به خط‌دهی و نقادی و مطالبه‌گری سیاسی در کشور فراخواندند، و در عین حال، از دانشجویان «شلوغ‌کن» گلایه داشتند. فرق است میان «نقادی و مطالبه‌گری» از یک سوی، و «شلوغ‌کن» بودن؛ «شلوغ‌کن»، به آشفته‌سازی بسنده می‌کند و خود را متعهد به گشودن یک چشم‌انداز و مطالبه روشن، نمی‌داند. او تنها آشفتگی و اغتشاش ایجاد می‌کند، بدون آن که مسیری برای بهبود امور ارائه دهد. مع‌الأسف باید اذعان کنیم که با آن زمینه خام «چپ» و علاقه به «جنبشی کردن فضا» در دانشکده علوم اجتماعی، حاصل، آن است که ما در دانشکده علوم اجتماعی با گرایش سیری‌ناپذیری از «شلوغ‌کن» بودن مواجه هستیم.
«شلوغ‌کن» بودن، انرژی جسمی زیادی می‌طلبد، ولی توان فکری چندانی نمی‌خواهد.

«شلوغ‌کن»، گرایش دارد تا امور را خراب کند، تا به قول خام «چپ»، نه خود او بلکه فرآیندهای خود به خودی تاریخ به کار بیفتند و امور ویران شده را خود به خود، بسازند! بنا بر این، هیچ‌گاه فکر روشنی برای آن‌چه باید جایگزین خرابی‌ها شود ندارد، از این قرار است که خیلی زود به یک «شلوغ‌کن چپ»، احساس دانشمندی دست می‌دهد. او گمان می‌کند که همه آن چه باید بداند می‌داند: «خشونت!»

وقتی در یک محیط دانشگاهی، فکر و منطق و قدرشناسی و قاعده و نظم، بدین ترتیب به فنا رود، نتیجه آن می‌شود که سطحی‌نگری‌ها جایگزین ارزش عمق‌پژوهی را می‌گیرند. به لحاظ ظاهری، نحوی ارتجاع در ریخت و فرم، و به لحاظ فکری، تقلیدهای مدام نسبت به روشنفکرانی که سالی یکی دو تا معرفی می‌شوند، دامن‌گیر می‌گردد؛ اقتباس کورکورانه از روشنفکران وارداتی که وجه اشتراک ثابتی دارند؛ این که به قول مرحوم دکتر علی شریعتی شعارشان این است که: «بزن بر طبل بی‌عاری که دنیا نیست جز فساد و باد».

گفتنی است این اتفاق تنها در دانشکده علوم اجتماعی رخ نداده و در دانشکده‌های و دانشگاه‌های دیگر کشور نیز چنین اتفاقاتی صورت گرفته که در ادامه به آمده است.

* مجموع پذیرش های دانشگاه تهران: فقط در اعلام جذب بهمن گذشته: 101 نفر

 1- دانشگاه تهران مهندسی آب سازه های آبی 1
 2- دانشگاه تهران زبان عربی مترجمی زبان عربی 1
 3 -دانشگاه تهران علوم اقتصادی اقتصاد توسعه 1
 4 -دانشگاه تهران علوم اقتصادی اقتصاد محیط زیست 1
 5 -دانشگاه تهران علوم اقتصادی اقتصاد انرژی 1
 6- دانشگاه تهران تربیت بدنی و علوم ورزشی روان شناسی ورزشی 1
 7 - دانشگاه تهران تربیت بدنی و علوم ورزشی مدیریت ورزشی 1
 8- دانشگاه تهران زبان چینی ادبیات چینی 1
 9 دانشگاه تهران زبان ایتالیایی 1
 10- دانشگاه تهران ژئوفیزیک ژئوالکتریک 1
11- دانشگاه تهران اقیانوس شناسی فیزیکی فیزیک دریا 1
 12- دانشگاه تهران جامعه شناسی مسائل اجتماعی 1
 13- دانشگاه تهران جامعه شناسی جامعه شناسی 1
 14- دانشگاه تهران جمعیت شناسی جمعیت شناسی ریاضی 1
 15- دانشگاه تهران حقوق بین الملل حقوق بین الملل 1
 16- دانشگاه تهران مهندسی صنایع مهندسی صنایع 1
 17 دانشگاه تهران مهندسی کامپیوتر هوش مصنوعی - نرم افزار - امنیت 1
 18- دانشگاه تهران کارآفرینی کارآفرینی 1
 19- دانشگاه تهران مدیریت بازرگانی سیاستگذاری بازرگانی 1
 20- دانشگاه تهران کارآفرینی کسب و کار الکترونیک 1
21 دانشگاه تهران برنامه ریزی منطقه ای برنامه ریزی منطقه ای 1
 22 دانشگاه تهران مدیریت شهری مدیریت شهری 1
 23- دانشگاه تهران معماری معماری 1
 24- دانشگاه تهران نقاشی نقاشی 2
 25 دانشگاه تهران مجسمه سازی مجسمه سازی 2
 26- دانشگاه تهران تصویرسازی تصویرسازی 2
 27- دانشگاه تهران عکاسی عکاسی 1
 28- دانشگاه تهران گرافیک گرافیک 1
 29- دانشگاه تهران انیمیشن (تصویر متحرک) انیمیشن (تصویر متحرک) 1
 30 دانشگاه تهران سینما سینما 1
31 دانشگاه تهران ریاضی کاربردی بدون گرایش 1
 32- دانشگاه تهران مهندسی عمران مهندسی و مدیریت ساخت 1
 33- دانشگاه تهران مهندسی کامپیوتر  1
 34- دانشگاه تهران مهندسی صنایع همه گرایش ها 1
 35- دانشگاه تهران مدیریت کسب و کار (MBA) همه گرایش ها 1
 36- دانشگاه تهران مهندسی پلیمر بایو مواد - کامپوزیت 1
 37- دانشگاه تهران مهندسی شیمی مهندسی شیمی 1
 38- دانشگاه تهران مهندسی نفت حفاری 1
 39- دانشگاه تهران مهندسی پلیمر مهندسی پلیمر 1
 40- دانشگاه تهران مهندسی نفت اکتشاف نفت 1
41- دانشگاه تهران مهندسی معدن استخراج معدن 1
 42- دانشگاه تهران مهندسی پزشکی مهندسی پزشکی 1
 43- دانشگاه تهران مهندسی مکانیک علوم حرارتی و انرژی 1
 44- دانشگاه تهران مهندسی مکانیک ساخت و تولید 1
 45- دانشگاه تهران مهندسی محیط زیست آلودگی خاک 1
 46 دانشگاه تهران مهندسی برق مخابرات - الکترونیک - قدرت - کنترل - مهندسی پزشکی-سیستمهای دیجیتال - شبکه و سیستمهای امن 2
 47- دانشگاه تهران مهندسی کامپیوتر فناوری اطلاعات - معماری سیستم های کامپیوتری - نرم افزار - هوش مصنوعی و رباتبک - شبکه و سیستم های امن 2
 48- دانشگاه تهران تغذیه دام تغذیه نشخوارکنندگان 1
 49- دانشگاه تهران ژنتیک و اصلاح نژاد دام ژنتیک مولکولی 1
 50- دانشگاه تهران علوم اقتصادی اقتصاد شهری و منطقه 1
51- دانشگاه تهران مطالعات منطقه ای شرق آسیا- اوراسیا 2
 52- دانشگاه تهران زبان اسپانیایی همه گرایش ها 1
 53- دانشگاه تهران زبان چینی آموزش زبان چینی 1
 54- دانشگاه تهران هوا شناسی شیمی جو 1
 55- دانشگاه تهران زلزله شناسی زلزله شناسی یا گرایش سن یابی به روش لومینسانس یا علوم زمین 1
 56- دانشگاه تهران جامعه شناسی روانشناسی اجتماعی 1
 57- دانشگاه تهران جامعه شناسی جامعه شناسی اقتصادی و مطالعات توسعه 1
 58- دانشگاه تهران جمعیت شناسی اقتصاد جمعیت 1
 59- دانشگاه تهران برنامه ریزی اجتماعی توریسم و سیاست اجتماعی 1
 60- دانشگاه تهران ارتباطات اجتماعی ارتباطات سلامت 1
61- دانشگاه تهران علوم اجتماعی انسان شناسی 1
 62- دانشگاه تهران شیعه شناسی تاریخ و تمدن اسلامی 1
 63- دانشگاه تهران کارآفرینی کسب و کار جدید 1
 64- دانشگاه تهران کارآفرینی مربی گری کارآفرینی 1
 65- دانشگاه تهران برنامه ریزی شهری همه گرایش ها 1
 66- دانشگاه تهران طراحی شهری همه گرایش ها 1
 67- دانشگاه تهران بازیگری بازیگری و کارگردانی 1
 68- دانشگاه تهران نمایش عروسکی نمایش عروسکی 1
 69- دانشگاه تهران طراحی صحنه طراحی صحنه 1
 70- دانشگاه تهران مهندسی نقشه برداری ژئودینامیک - ناوبری - تداخل سنجی راداری 1
71- دانشگاه تهران مهندسی نقشه برداری رادار فتوگرامتری -فتوگرامتری صنعتی -فتوگرامتری زیر آب - فتوگرامتری معماری- سنجش از دور راداری 1
 72- دانشگاه تهران مهندسی نقشه برداری سیستم‌های اداره زمین 1
 73- دانشگاه تهران مهندسی شیمی ترمودینامیک - طراحی فرآیند 1
 74- دانشگاه تهران مهندسی شیمی بیوتکنولوژی - داروسازی 1
 75- دانشگاه تهران مدیریت پروژه، مدیریت تسهیلات علم داده، Industry 4.0 و دگرگونگی دیجیتالی 1
 76- دانشگاه تهران مهندسی صنایع - زنجیره تامین و لجستیک کلیه گرایش ها 1
 77- دانشگاه تهران تحقیق در عملیات، مدیریت و برنامه ریزی انرژی کلیه گرایش ها 1
 78- دانشگاه تهران مهندسی مکانیک جامدات - دینامیک -کنترل و ارتعاشات 1
 79 دانشگاه تهران مهندسی محیط زیست انرژی و محیط زیست 1
 80- دانشگاه تهران ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمنی، بهداشت و محیط زیست 1
81- دانشگاه تهران بیو شیمی بیوشیمی 1
 82- دانشگاه تهران بیو فیزیک بیو فیزیک 1
 83- دانشگاه تهران بیوانفورماتیک بیوانفورماتیک 1
 84- دانشگاه تهران علم اطلاعات و دانش شناسی 1
 85- دانشگاه تهران علم اطلاعات و دانش شناسی 1
 86 دانشگاه تهران طراحی صنعتی طراحی صنعتی 1
 87- دانشگاه تهران تاریخ هنر تاریخ هنر جهان اسلام 1
 88- دانشگاه تهران تاریخ هنر تاریخ تطبیقی تحلیلی هنر اسلامی 1
 89- دانشگاه تهران مدیریت فناوری اطلاعات مدیریت فناوری اطلاعات 2
 90- دانشگاه تهران فقه شافعی فقه شافعی 1
91- دانشگاه تهران فیزیک ماده چگال -اتمی مولکولی - گرانش و فیزیک نجومی - ذرات بنیادی هسته ای 2
 92- دانشگاه تهران زیست شناسی تکوینی علوم جانوری-تخصص سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی-علوم جانوری تخصص فیلوژنی ملکولی- میکروبیولوژی- تخصص اکولوژی میکربی یا میکروبیولوژی محیطی 1
 93- دانشگاه تهران فلسفه دین فلسفه دین 1

جمع: 101

* مجموع پذیرش های دانشگاه علامه: در اعلام جذب بهمن گذشته: 23 نفر

1- دانشگاه علامه طباطبایی ترکی استانبولی ادبیات معاصر ترکی 1
 2- دانشگاه علامه طباطبایی زبان اسپانیایی زبان و ادبیات اسپانیایی-مترجمی زبان اسپانیایی 1
 3- دانشگاه علامه طباطبایی مطالعات ترجمه ترجمه - مترجمی زبان انگلیسی 1
 4- دانشگاه علامه طباطبایی زبان چینی آموزش زبان چینی 1
 5- دانشگاه علامه طباطبایی زبان فرانسه ترجمه شناسی/ادبیات تطبیقی 1
 6- دانشگاه علامه طباطبایی اقتصاد اقتصاد انرژی، کشاورزی و محیط زیست 1
 7 دانشگاه علامه طباطبایی حقوق خصوصی آیین دادرسی مدنی، حقوق اسلامی،حقوق مدنی 1
 8- دانشگاه علامه طباطبایی روانشناسی بالینی روانشناسی (اطلاع کافی از مباحث فلسفه ،دین و کلام اسلامی)/روانشناسی صنعتی و سازمانی 1
 9- دانشگاه علامه طباطبایی روانشناسی کودکان استثنایی همه گرایش ها 1
 10- دانشگاه علامه طباطبایی آموزش و پرورش همه گرایش ها 1
11- دانشگاه علامه طباطبایی مشاوره مشاوره توانبخشی و مشاوره شغلی 2
 12- دانشگاه علامه طباطبایی جمعیت شناسی مرگ ومیر / آمار با حوزه های مرتبط با جمعیت شناسی 1
 13- دانشگاه علامه طباطبایی مددکاری اجتماعی همه گرایش ها 1
 14 دانشگاه علامه طباطبایی روابط عمومی روابط عمومی-روابط عمومی دیجیتال/چند رسانه ای ها-ارتباطات بصری 1
 15- دانشگاه علامه طباطبایی علوم ارتباطات ارتباطات - علوم شناختی و هوش مصنوعی 1
 16- دانشگاه علامه طباطبایی روزنامه نگاری روزنامه نگاری- گرافیک و طراحی- مدیریت رسانه 2
 17- دانشگاه علامه طباطبایی مدیریت صنعتی مهندسی صنایع - تحقیق در عملیات (شبیه سازی و الگوریتم های فرا ابتکاری)- تولید یا عملیات - فناوری اطلاعات یا مهندسی نرم افزار 2
 18- دانشگاه علامه طباطبایی بیمه همه گرایش ها 1
 19- دانشگاه علامه طباطبایی زبان آلمانی آموزش، ترجمه، ادبیات آلمانی 1
 20- دانشگاه علامه طباطبایی حسابداری حسابداری 1

جمع 23

* مجموع پذیرش های دانشگاه شهید بهشتی: در اعلام جذب بهمن گذشته: 26 نفر

1- دانشگاه شهید بهشتی زبان انگلیسی زبان و ادبیان انگلیسی 1
2- دانشگاه شهید بهشتی فیزیک فیزیک ذرات بنیادی 1
3- دانشگاه شهید بهشتی هوش مصنوعی هوش مصنوعی 1
4- دانشگاه شهید بهشتی مهندسی کامپیوتر نرم افزار 1
5- دانشگاه شهید بهشتی مهندسی کامپیوتر معماری کامپیوتر 1
6- دانشگاه شهید بهشتی بیمسنجی بیمسنجی 1
7- دانشگاه شهید بهشتی معماری معماری 1
8- دانشگاه شهید بهشتی مرمت و احیاء بناها و بافت های تاریخی مرمت و احیاء بناها و بافت های تاریخی 1
 9- دانشگاه شهید بهشتی حقوق حقوق خصوصی 1
10- دانشگاه شهید بهشتی حقوق تجارت بین الملل 1
11- دانشگاه شهید بهشتی اقتصاد همه گرایش ها 2
12- دانشگاه شهید بهشتی علوم تربیتی علوم تربیتی 1
13- دانشگاه شهید بهشتی تاریخ اسلام تاریخ و تمدن ملل اسلامی 1
14- دانشگاه شهید بهشتی مهندسی پزشکی علوم اعصاب 1
15- دانشگاه شهید بهشتی ریاضی کاربردی و صنعتی 1
16- دانشگاه شهید بهشتی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی عمران و آبادانی روستاها 1
17- دانشگاه شهید بهشتی تربیت بدنی و علوم ورزشی علوم رفتاری شناختی و فناوری ورزشی 1
18- دانشگاه شهید بهشتی زمین شناسی تکتونیک / چینه شناسی / فسیل شناسی 1
19- دانشگاه شهید بهشتی مهندسی هوا و فضا مهندسی فضایی - آیرودینامیک - طراحی سازه های هوایی - دینامیک پرواز و کنترل 2
20- دانشگاه شهید بهشتی مهندسی عمران ژئوتکنیک 1
21- دانشگاه شهید بهشتی مهندسی هسته ای چرخه سوخت 1
 22- دانشگاه شهید بهشتی معماری مرمت 1
 23- دانشگاه شهید بهشتی مهندسی مکانیک انرژی های بادی 1
 24- دانشگاه شهید بهشتی میکروبیولوژی موادغذایی 1

جمع 26

* مجموع پذیرش های دانشگاه تربیت مدرس: در اعلام جذب بهمن گذشته: 70 نفر

1- دانشگاه تربیت مدرس اقتصاد ایران و توسعه بدون گرایش 1
2- دانشگاه تربیت مدرس باستان شناسی پیش از تاریخ 1

3- دانشگاه تربیت مدرس جغرافیا و برنامه ریزی شهری آمایش سرزمین 1
4- دانشگاه تربیت مدرس روانشناسی روانشناسی شناختی 1
5- دانشگاه تربیت مدرس علوم تربیتی برنامه ریزی درسی 1
6- دانشگاه تربیت مدرس فلسفه فلسفه و کلام اسلامی 1
7- دانشگاه تربیت مدرس آمار زیستی اپیدمیولوژی 1
8- دانشگاه تربیت مدرس خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون هماتولوژی با تاکید بر زمینه های بالینی 1
9- دانشگاه تربیت مدرس ویروس شناسی پزشکی ویروس شناسی پزشکی 1
10- دانشگاه تربیت مدرس ریاضی کاربردی معادلات دیفرانسیل و سیستم های دینامیکی 1
11- دانشگاه تربیت مدرس علوم کامپیوتر و نظریه محاسبه همه گرایش ها 1
12- دانشگاه تربیت مدرس علوم گیاهی فیزیولوژی گیاهی 1
13- دانشگاه تربیت مدرس سازه های آبی شبکه های آبیاری با تخصص های (مدیریت، اتوماسیون و بهینه سازی شبکه) / (مهندسی رودخانه) 1
14- دانشگاه تربیت مدرس ژنتیک و به نژادی گیاهی (اصلاح نباتات) ژنتیک بیومتری (مقاومت به تنشهای زیستی) / ژنتیک بیومتری (مقاومت به تنشهای غیر زیستی) / ژنتیک بیومتری 1
15- دانشگاه تربیت مدرس آبیاری و زهکشی همه گرایش ها 1
16- دانشگاه تربیت مدرس مکانیک بیوسیستم انرژی های تجدید پذیر (بیوسیول) 1
17- دانشگاه تربیت مدرس مهندسی پزشکی مهندسی پزشکی 1
18 دانشگاه تربیت مدرس مهندسی فرآیندهای پلیمریزاسیون تخصص سنتز و پلیمریزاسیون 1
19- دانشگاه تربیت مدرس سازه های دریایی عمران - سازه های دریایی با تخصص مهندسی بندر(با پایه تحصیلی مهندسی عمران) 1
20 دانشگاه تربیت مدرس سازه های هیدرولیکی عمران - سازه های هیدرولیکی با تخصص هیدرولیک و محاسبات عددی، طراحی سازه های هیدرولیکی (با پایه تحصیلی مهندسی عمران) 1
21- دانشگاه تربیت مدرس راه و ترابری عمران - راه و ترابری با تخصص ایمنی راه و ترابری (با پایه تحصیلی مهندسی عمران) 1
22- دانشگاه تربیت مدرس مهندسی آب عمران - آب با تخصص مدل سازی آب های زیرزمینی (با پایه تحصیلی مهندسی عمران) 1
 23- دانشگاه تربیت مدرس تبدیل انرژی احتراق - جریان های احتراقی 1
24- دانشگاه تربیت مدرس مهندسی هوا و فضا آیرودینامیک / سازه های هوایی 1
25- دانشگاه تربیت مدرس انیمیشن و سینما انیمیشن / سینما (با سابقه قابل قبول در حوزه عملی فیلمسازی) 1
26- دانشگاه تربیت مدرس شهرسازی برنامه ریزی منطقه ای 1
27- دانشگاه تربیت مدرس کارگردانی و بازیگری کارگردانی / بازیگری 1
28- دانشگاه تربیت مدرس گرافیک گرافیک 2
29- دانشگاه تربیت مدرس نقاشی نقاشی 2
30- دانشگاه تربیت مدرس حقوق بین الملل حقوق بشر بین المللی / حقوق آب / حقوق انرژی 1
31- دانشگاه تربیت مدرس حقوق مالکیت فکری حقوق بازرگانی بین المللی 1
32- دانشگاه تربیت مدرس جامعه شناسی جنبش های اجتماعی 1
33- دانشگاه تربیت مدرس علوم قرآن و حدیث علوم قرآن و حدیث 1
34- دانشگاه تربیت مدرس پترولوژی بدون گرایش 1
35 دانشگاه تربیت مدرس شیمی آلی بدون گرایش 1
36 دانشگاه تربیت مدرس شیمی فیزیک بدون گرایش 1
37- دانشگاه تربیت مدرس شیمی معدنی کریستالوگرافی 1
38- دانشگاه تربیت مدرس بیوتکنولوژی پزشکی بیوانفورماتیک 1
39- دانشگاه تربیت مدرس بیوشیمی پزشکی بیوشیمی بالینی 1
40- دانشگاه تربیت مدرس قارچ شناسی پزشکی قارچ شناسی پزشکی 1
41- دانشگاه تربیت مدرس استخراج مهندسی معدن با گرایش استخراج زیرزمینی/ مهندسی معدن با گرایش نگهداری و تعمیرات ماشین آلات 1
42- دانشگاه تربیت مدرس خوردگی و حفاظت از فلزات خوردگی و حفاظت از فلزات 1
43 دانشگاه تربیت مدرس سرامیک سرامیک 1
44- دانشگاه تربیت مدرس شناسایی و انتخاب مواد شناسایی و انتخاب مواد فلزی 1
45- دانشگاه تربیت مدرس فرآوری مواد معدنی معدن و محیط زیست 1
46 دانشگاه تربیت مدرس مکانیک سنگ مکانیک سنگ 1
47- دانشگاه تربیت مدرس توسعه و برنامه ریزی اقتصادی اقتصاد انرژی / اقتصاد سلامت 1
48- دانشگاه تربیت مدرس مدیریت صنعتی بدون گرایش 1
49- دانشگاه تربیت مدرس اقتصاد اقتصاد دیجیتال 1
50- دانشگاه تربیت مدرس سیستم های اقتصادی اجتماعی تخصص علوم داده در لجستیک Big data / تخصص لجستیک با گرایش مهندسی صنایع 1
51- دانشگاه تربیت مدرس مدیریت سیستم و بهره وری مدیریت مالی با تحصیلات مهندسی صنایع / آمار و کنترل کیفیت با تحصیلات مهندسی صنایع / اتوماسیون و سیستم های اتوماتیک و انعطاف پذیر با تحصیلات مهندسی صنایع 1
52- دانشگاه تربیت مدرس مهندسی صنایع مهندسی صنایع گرایش و تخصص آمار (تمرکز آمار و احتمالات، تحصیلات صنایع) / پزشک با تخصص اپیدمیولوژی / علوم داده با تحصیلات مهندسی صنایع 1
53- دانشگاه تربیت مدرس مهندسی فناوری اطلاعات مهندسی کامپیوتر/ مهندسی IT - گرایش نرم افزار ، مهندسی کامپیوتر گرایش امنیت شبکه ، مهندسی کانپیوتر گرایش OT و Cloud Computing 1
54- دانشگاه تربیت مدرس بهداشت حرفه ای ارگونومی یا سم شناسی 1
55- دانشگاه تربیت مدرس فیزیک پزشکی پرتوهای غیر یونیزان، پزشکی هسته ای، رادیولوژی 1
56- دانشگاه تربیت مدرس آمار کاربردی حوزه آمار کاربردی 1
57- دانشگاه تربیت مدرس بیوتکنولوژی مهندسی متابولیت و سیستم بیولوژی 1
58 دانشگاه تربیت مدرس بیوتکنولوژی تخصص پروتئین های نو ترکیب و یا بیوترمودینامیک 1
59- دانشگاه تربیت مدرس ژئوتکنیک (خاک و پی) عمران - ژئوتکنیک با تخصص ژئوتکنیک لرزه ای (با پایه تحصیلی مهندسی عمران) 1
 60 دانشگاه تربیت مدرس مهندسی زلزله عمران - زلزله با تخصص مدیریت خطر بحران و مدیریت داده ها و کاربردهای GIS (با پایه تحصیلی مهندسی عمران) 1
61 دانشگاه تربیت مدرس مهندسی محیط زیست عمران - محیط زیست با تخصص آلودگی هوا - آلودگی خاک (تخصص ژئوتکنیک زیست محیطی، RS و GIS) (با پایه تحصیلی مهندسی عمران) 2
62- دانشگاه تربیت مدرس ساخت و تولید ماشین کاری و روش های تولید مخصوص 1
63 دانشگاه تربیت مدرس طراحی کاربردی ارتعاشات / تنش 1
64- دانشگاه تربیت مدرس زمین شناسی - تکتونیک بدون گرایش 1
65- دانشگاه تربیت مدرس علوم دامی تغذیه طیور 1
66-دانشگاه تربیت مدرس ژنتیک ژنتیک مولکولی 1
67- دانشگاه تربیت مدرس علوم سیاسی مسایل ایران 1

جمع 70 نفر.

* مجموع پذیرش های دانشگاه بوعلی همدان: در اعلام جذب بهمن گذشته: 11 نفر

1- دانشگاه بوعلی سینا مهندسی برق برق قدرت 1
2- دانشگاه بوعلی سینا علوم باغبانی اصلاح و فیزیولوژی سبزیها 1
3- دانشگاه بوعلی سینا گردشگری همه گرایش ها 1
4- دانشگاه بوعلی سینا حسابداری حسابداری 1
5- دانشگاه بوعلی سینا زبان انگلیسی ادبیات انگلیسی 1
6- دانشگاه بوعلی سینا تربیت بدنی و علوم ورزشی رشد و یادگیری حرکتی 1
7- دانشگاه بوعلی سینا مهندسی کامپیوتر همه گرایش ها 1
8- دانشگاه بوعلی سینا مهندسی صنایع مهندسی صنایع 1
9- دانشگاه بوعلی سینا زراعت علوم علفهای هرز 1
10- دانشگاه بوعلی سینا زمین شناسی زمین شناسی اقتصادی 1
11- دانشگاه بوعلی سینا آمار آمار 1

جمع: 11 نفر

* مجموع پذیرش های دانشگاه فردوسی مشهد: در اعلام جذب بهمن گذشته: 15 نفر

1- دانشگاه فردوسی مشهد زبان روسی آموزش زبان روسی 1
2- دانشگاه فردوسی مشهد حسابداری همه گرایش ها 1
3- دانشگاه فردوسی مشهد بیوسیستم/ مکانیزاسیون کشاورزی انرژی های تجدید پذیر 1
4- دانشگاه فردوسی مشهد مدیریت منابع خاک منابع خاک و ارزیابی اراضی 1
5- دانشگاه فردوسی مشهد مشاوره همه گرایش ها 1
6- دانشگاه فردوسی مشهد اقتصاد اقتصاد 1
7- دانشگاه فردوسی مشهد مهندسی شهرسازی نظریه های شهرسازی 1
8- دانشگاه فردوسی مشهد مهندسی معماری پایداری اجتماعی 1
9- دانشگاه فردوسی مشهد زیست شناسی علوم شناختی 1
10- دانشگاه فردوسی مشهد مهندسی عمران محیط زیست 1
11- دانشگاه فردوسی مشهد مهندسی نفت مهندسی نفت 1
12- دانشگاه فردوسی مشهد مهندسی متالورژی و مواد همه گرایش ها 1
13- دانشگاه فردوسی مشهد مدیریت آموزشی مدیریت آموزشی 1
 14- دانشگاه فردوسی مشهد میکروب شناسی / میکروبیولوژی ویروس شناسی دامپزشکی یا باکتری شناسی دامپزشکی 1
 15- دانشگاه فردوسی مشهد مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار 1

جمع: 15

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین اصلاح طلبان دانشگاه وزارت علوم دانشگاه فردوسی مشهد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران دانشگاه شهید بهشتی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران دانشگاه علامه طباطبایی زبان دانشگاه فردوسی مشهد مهندسی دانشگاه تربیت مدرس مهندسی دانشگاه تهران جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی مهندسی دانشگاه تهران کارآفرینی تحصیلات مهندسی صنایع دانشگاه تربیت مدرس علوم دانشکده علوم اجتماعی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران مهندسی دانشگاه تهران مدیریت دانشگاه بوعلی سینا دانشگاه تهران زبان دانشگاه تهران مهندسی کامپیوتر فناوری اطلاعات مهندسی مکانیک مهندسی صنایع 1 برنامه ریزی همه گرایش ها 1 مهندسی پزشکی محیط زیست 1 بدون گرایش 1 جمعیت شناسی شناسی پزشکی مهندسی شیمی دانشگاه ها هوش مصنوعی زمین شناسی مهندسی نفت چه خبر زبان چینی بین الملل نرم افزار اجتماعی 1 منطقه ای اسلامی 1 شلوغ کن بر عهده حرفه ای شناسی 1 پزشکی 1

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۸۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین نکوداشت مقام استاد و ویژه‌برنامه سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری با حضور اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و جمعی از اعضای هیئت علمی در تالار شهید سلیمانی این دانشگاه برگزار و از ۹ استاد برتر علمی ـ پژوهشی و فرهنگی و آموزشی تجلیل شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در این آیین گفت: نقش استادان انسان‌سازی است و باید در کنار درس دادن و آموزش به دانشجویان، مسائل معرفتی و دینی را مطرح کنند.

ابراهیم رحیمی افزود: روز معلم یادآور ایثار، مجاهدت و تلاش بزرگانی بوده که پویایی اندیشه‌شان به تأسی از اسوه اخلاق و مکارم ایران اسلامی، استاد شهید مرتضی مطهری، در جای جای این سرزمین طنین‌انداز شده و نقش والای استادان و معلمان در توسعه و تعالی کشور و تربیت نخبگان به‌عنوان میراث گرانبهای انبیاء و اولیای الهی در همه ادوار، شایسته تکریم و سپاس است.

وی با اشاره به موافقت شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم و راه‌اندازی رشته‌های جدید از مهرماه امسال در این واحد دانشگاهی، از پذیرش دانشجو در رشته‌های جدید کارشناسی‌ارشد آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی گرایش تمرینات اصلاحی، روانشناسی ورزشی، مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی خبر داد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: این دانشگاه با در نظر گرفتن آمایش منطقه‌ای و برای رسیدن به دانشگاه کارآفرین و همچنین پاسخ به نیاز جوانان جویای تحصیل به‌خصوص تحصیلات تکمیلی دنبال افزایش رشته‌های جدید و کاربردی است.

رحیمی به تخصیص امور رفاهی به استادان در سال جدید اشاره و تشریح کرد: با همت استادان برجسته و تمامی مسئولان کشوری و استانی در حال حاضر در این واحد دانشگاهی ۱۰ هزار جوان جویای علم در ۶۷ رشته دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد و ۱۵۵ رشته کاردانی وکارشناسی مشغول تحصیل هستند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری هم با گرامیداشت یاد و خاطره دانشمند فیلسوف علامه شهید مطهری و بزرگداشت مقام شامخ معلم گفت: شهید آیت‌الله مرتضی مطهری یکی از شخصیت‌های برجسته و کم‌نظیر در تاریخ اسلام و یکی از دانشمندان اسلام‌شناس و محققان توانا به شمار می‌رود که با افکار و اندیشه‌های ناب و اصیل خود، آثار و نتایج بزرگی را در زمینه‌های گوناگون علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در میان حوزویان و دانشگاهیان بر جای گذاشت.

حجت الاسلام رضا قاسمی‌نژاد با تفسیر آیاتی از قرآن کریم، به نقش اساسی استادان در جامعه و چگونگی ارتباط با دانشجویان پرداخت.

وی، توسعه و ارتقای کمّی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، ترویج و تعمیق ارزش‌های دینی، اخلاقی و انقلابی، زمینه‌سازی و تقویت مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، زمینه‌سازی و تقویت مشارکت استادان در فعالیت‌های فرهنگی را از جمله راهبرد‌ها و برنامه‌های ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه عنوان کرد.

به گزارش آنا، اجرای موسیقی محلی و بختیاری، اجرای مسابقه، پخش کلیپ، پرسش و پاسخ و تجلیل از اعضای هیئت علمی، علی شریف‌زاده از دانشکده علوم پایه، تقی تکتاز از دانشکده دامپزشکی، ایرج ترابی از دانشکده علوم انسانی، نوشین عباسی از دانشکده فنی و مهندسی، دکتر شهرام مشهدی‌زاده از دانشکده علوم پزشکی، دکتر غلامرضا ابوطالبی از دانشکده مهارت و کارآفرینی، بهرام جلیل از دانشکده پردیس لردگان، نرجس محسنی‌فر از دانشگاه آزاد اسلامی فارسان و نجمه توکلی از دانشکده پردیس اردل به‌عنوان استادان برتر علمی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی از برنامه‌های این گردهمایی بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لغو یکطرفه تفاهم نامه دانشگاه تهران با معاونت امور زنان
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • جمیله علم‌الهدی عضویت در هیات جذب دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت + جزئیات
  • جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد
  • علم الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشگاه تهران را رد کرد
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر